Középdunamenti horgászegyesületek
Dunaföldvári sporthorgászok egyesülete

Horgászrend - Dunaföldvár

Tilalmi idők és méretkorlátozások:

- az országos horgászrend szerint, kivéve:

- pontytelepítések után tilalom van érvényben ugyanazon hét péntek 24 óráig pontyra. Csak szombat 0 órától lehet megtartani a kifogott pontyot (a hirdetőtáblára és az egyesület honlapjára felkerül a hirdetmény.)

Mennyiségi és egyéb korlátozások, szabályok:

- nemes halból naponta 5 db tartható meg, ebből fajtánként 2-2 darab

- egyéb halból a megtartható maximális mennyiség 5 kg

- pontyból a 7 kg-nál nagyobb példányokat nem lehet megtartani, az éves szinten elvihető mennyiség 50 db, ha ezen felül valaki pontyot szeretne megtartani új területi jegy váltása kötelező

- halradar használata egész évben tilos

- fogási napló vezetése kötelező, a megtartott nemes halat a fogás után azonnal be kell jegyezni oly módon, hogy a fogás időpontjánál 24 órás időformátum szerint jelölni kell, hány órakor történt az. Az időpont (óra, perc) bejegyzését a következő nemes hal oszlopba kell megtenni (pl.: ponty esetén a csuka helyére).

A fogási napló vezetésének elmulasztása azonnali 3 hónapos eltiltást von maga után

- szemetes helyen horgászni, a horgászatot megkezdeni és befejezni tilos

- 20 kg feletti harcsát kifogó horgász a következő évre ajándék területi jegyet kap

- compó megtartása tilos

- csuka legkisebb kifogható mérete 45 cm

- gyermek horgász bármelyik megyében váltott érvényes éves jeggyel horgászhat a Kis Dunán és fenekező szereléket is használhat.

- 2013. január 1-től robbanómotor használata azoknak a horgásztársaknak engedélyezett, akik 2012-ben az éves horgászjegy kiváltásakor nyilatkozatot tettek. A robbanómotorral hajtott csónakok max. 5 km-es sebességgel a dunaföldvári oldalon közlekedhetnek.  A parti és csónakos horgászokat 10 méternél kisebb távolságra nem közelíthetik meg. A régi gödör feletti kb.: 100 m-es és a dunaegyházi átjáró kb.: 300 méteres kíméleti szakaszon a motort használni tilos. A szabályt megsértők motor használati engedélye azonnal bevonásra kerül.

 A horgászrend a területi engedély részét képezi, ismerete kötelező!

Az előírások megszegése esetén a területi jegyet be lehet vonni.