Középdunamenti horgászegyesületek
Bölcskei "Rákóczi" Horgász Egyesület

Bemutatkozás - Bölcske

A horgászegyesületünk 1953-ban alakult az akkori horgásztársak önkéntes társulásából és azóta is öregbiti Bölcske hírnevét.

Egyesületünk horgászokból és egy szakosztályból áll. Tagjaink létszáma közel 200 fő.Területünk a Duna jobb partján több mint 200 fm közvetlen vízpart. 

Az egyesület vezetősége és szakosztálya a természetvédelmet, a horgászatot, a turisztikát, a szabadidő hasznos eltöltését szemelőtt tartva, az egyedi, minőségi szolgáltatások biztosítására fekteti a fő hangúlyt, hogy  a vendégeink, horgászaink, a természet és vizisport kedvelőink pihenésük után mindig elégedetten távozzanak a Duna egyik legszebb,csendes, vadregényes szigeteinél, mellékágainál elhelyezkedő területünkről, horgásztanyánkról.

Folyamatosan bővítjük rendezvényeink, szolgáltatásaink körét, úgy hogy az érdeklódőink, vendégeink igényeit mindig maximálisan figyelembe vesszük.

Személyesen is szívesen látunk minden kedves érdeklődőt.

Megtalálhat minket a következő címen:  Horgásztanya Hrsz: 0166/2, BÖLCSKE    (Dunapart, gáton túl)

Horgászat Bölcskén

A munka után megérdemelt szabadidő eltöltésére sokan vonulnak el nap mint nap a Duna csendes, vadregényes bölcskei holtágai által biztosított horgászparadicsomba. A horgász összepakolja szerelését, gondosan előkészíti az etetőanyagot, beül a csónakjába és megkeresi a számára legkedvezőbb bozótost és csendesen kiköt. Némi gondolkodás és szemlélődés után bedobja horgászbotjait azzal az örök, visszatérő reménnyel, hogy ma biztosan kifogja élete legnagyobb halát. A héten már mindenki fogott, most rajta a sor. Vár, vár, rágyújt egy cigarettára, és méla nézelődés közben ismét vár.
Semmi, még mindig semmi. A madárcsicsergést, a víz csendes csobogását a kapásjelző koppanása töri meg. A horgász egy hirtelen, gyors mozdulattal bevág, feszül a zsinór, ívesre hajlik a bot, megmozdul a csónak. A tapasztalt horgász érzi, hogy bizony ez a hal már méltó ellenfél, ereszti a zsinórt és megkezdődik a fárasztás. Végtelennek tűnő percek után gyengül a hal ellenállása, elfárad és megadja magát. Merül a szák és a horgász boldogan emeli csónakjába a zsákmányt. Messziről már hallatszik több horgásztárs kiáltása, "segítsek, mekkora"? A válasz: "szép nagy, de megvan"! A lenyugvó nap fényében a büszke horgász elégedetten evez ki a partra, az addigra már összegyűlt társak gyűrűjében megtörténik a mérlegelés. Örömmel nyugtázza az eredményt, 13,6 kg-os, majd némi élménybeszámoló után összepakol és elindul hazafelé azzal a titkos gondolatával, hogy holnap talán kifogja a 20 kg-os nagybajuszút.

Szabadidős program Bölcskén


Az ország közepén, a Duna jobb partján, a több mellékággal rendelkező terület kitűnő időtöltési lehetőséget kínál a természetet, a vizet kedvelők számára.
A Bölcske "Rákóczi" Horgász Egyesület horgásztanyával, saját csónakkikötővel várja az idelátogatókat. A szép, vadregényes füzes, nyugalmat és horgászási lehetőséget biztosít a látogatóknak. A horgászok több kilométeres területen hódolhatnak a szenvedélyüknek. A horgászat során fogható halak: ponty, süllő, harcsa, kecsege, kárász, stb. Horgászegyesületünk biztosítja a napi-, vagy heti jegyek megvásárlási lehetőségét, és hasznos tanácsokkal is ellátja az érdeklődőket. A horgásztanyánkon lehetőség nyílik 20-30 fős rendezvények megtartására, halászlé főzésére.